3 februari 2017

FAQ

WEBSITE

Hoe worden onze websites gebouwd?
De websites waar wij met veel plezier aan hebben mogen werken, zijn allemaal gebouwd in een Content Management Systeem (CMS)CMS is een softwaretoepassing, meestal een webapplicatie, die het mogelijk maakt dat mensen eenvoudig, zonder veel technische kennis, documenten en gegevens op internet kunnen publiceren (contentmanagement). Het CMS maakt het dus mogelijk om een website of webshop te realiseren.

WebConcreet maakt gebruik van het volgende CMS: WordPressWij gaan graag voor u aan de slag om een WordPress website te maken, die gebruiksvriendelijk, eenvoudig en betaalbaar is. Met behulp van WordPress kunnen wij diverse mogelijkheden koppelen aan uw corporate website.

Hoelang duurt het bouwen van een website?
Het bouwen van een website duurt ongeveer twee tot vier weken. Diverse aspecten spelen hierin een rol. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheden die terug dienen te komen in de website, het ontwerp voor de website, geleverde materiaal en de ontwikkeling van de website.

Bent u opzoek naar een spoedwebsite die binnen een paar dagen af moet, neem dan contact met ons op! Dan bekijken we samen met u wat de mogelijkheden zijn.

Wat zijn de tarieven voor het bouwen van een website?
De kosten voor het bouwen van een website zijn vanaf €250,-. Dit kan oplopen tot €1000,-. In het overzicht hieronder kunt u zien welke mogelijkheden behoren tot welke tarief. Let wel: De prijzen kunne afwijken wanneer u meerdere mogelijkheden wilt toevoegen aan uw website.

WEBHOSTING

Wat is schijfruimte?
Schijfruimte is de hoeveelheid opslagruimte, die u tot uw beschikking heeft. Deze hoeveelheid schijfruimte wordt in MBs (megabyte) of GBs (gigabytes) uitgedrukt. Deze ruimte gebruikt u voor de pagina’s, plaatjes en multimedia op uw website.

Wat is dataverkeer?
Elke keer dat een webpagina op uw website bezocht wordt, wordt de inhoud gedownload naar de computer van de bezoeker. Het downloaden van webpagina’s en bijvoorbeeld plaatjes genereert dataverkeer van en naar uw hosting account.

Wat is een MySQL database?
MySQL is het meest gebruikte database-systeem op het internet. Met een database en bijvoorbeeld PHP achter uw website, kunt u snel en veilig gegevens opslaan en bewerken. Databases zijn onmisbaar in moderne interactieve websites.

Wat is FTP?
FTP wordt gebruikt om bestanden zoals teksten en afbeeldingen te uploaden naar uw website. Wij ondersteunen ook SFTP en SSH/SCP, waarmee u een versleutelde verbining kunt maken voor bestandsoverdracht. Dit is een stuk veiliger.

Wat zijn PHP, Perl en Python?
PHP, Perl en Python zijn een aantal programmeertalen die zeer geschikt zijn voor het ontwikkelen van interactieve en dynamische websites. PHP is op dit moment de meest gebruikte programmeertaal voor websites.